Deegpakket

Overheerlijk verantwoorde deegpakketjes met paddenstoelen vulling

Weer een heerlijk recept voor in het weekend. Deze week dagen we jou uit om deegpakketjes met paddenstoelen vulling te maken!

Dit heb je nodig (6 personen)

  • 9 deegvellen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Een paar sprietjes bieslook
  • 1 grote rode ui, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g verse paddenstoelen, gemengd en in plakjes gesneden
  • 1/4 theelepel verse of gedroogde tijm
  • 1/4 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel verse salie (optioneel)
  • 1/2 theelepel verse peterselie, fijngehakt
  • 180 g gekookte en gepelde kastanjes
  • 100 ml magere Griekse yoghurt
  • 2 scoops Herbalife Nutrition Formula 1 Hartige Maaltijd – Paddenstoel- & kruidensmaak
  • 100 g volkorenbrood (in blokjes)
  • Peper

Voedingswaarden

  • 545 kcal
  • 43 g koolhydraten
  • 36 g vet
  • 3.8 g vezels
  • 9.1 g eiwitten
  • 0.9 g zout
Deegpakketje

Recept

1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Verhit de olie in de pan, voeg de gesneden uien, knoflook, champignons, peterselie, salie, oregano en tijm toe en bak ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Doe dit totdat de groenten zacht zijn en al het overtollige vocht is verdampt. 3. Meng de F1 Mix met de yoghurt samen en voeg alles toe aan de gekookte champignons. Roer op laag vuur tot de vloeistof begint in te dikken. 4. Doe 2/3 van het champignonmengsel in een keukenmachine (zet de resterende 1/3 opzij), voeg de kastanjes en het volkorenbrood toe. Kruid dit met peper en mix tot het mengsel glad is. 5. Meng nu 1/3 ongemengde champignons met 2/3 gemengde champignons met een lepel samen. Instructies voor de deegvellen: 1. Snijd een vel deeg doormidden tot een driehoek. Vouw het dubbel en leg het overdwars met een ander gesneden vel. 2. Leg 2 eetlepels vulling in het midden. Vouw de randen samen en sluit het deegpakketje met een tandenstoker. 3. Spuit of smeer een beetje olijfolie op het geheel. 4. Stop gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C. 5. Haal het geheel uit de oven en knoop de deegwerkjes dicht met de sprietjes bieslook.

Gerelateerd

Alle artikelen
Herbalife Scotch eggs

Herbalife Scotch eggs

Auteur: Herbalife

Probeer deze eiwitrijke Scotch eggs eens, die zowel vegetarisch als Glutenvrij zijn dit Paasweekend! Deze overheerlijke traktaties moeten met mate gegeten worden en als onderdeel van een goed uitgebalanceerd dieet.

Bekijk recept

25 oktober pastadag! Ontdek deze overheerlijke pasta!

25 oktober pastadag! Ontdek deze overheerlijke pasta!

Auteur: Herbalife

Vandaag is het pastadag! Met deze heerlijke #tomaat #aspergepasta tover je een fantastische pasta op tafel! Mocht het geen seizoen zijn voor witte asperges dan kun je ze vervangen voor groene asperges. Wil je de pasta vervangen voor een meer verantwoorde variant? Probeer dan eens de courget vorm genaamd courghetti!

Bekijk recept

De Zomer Op Tafel Zomerse Wraps

De Zomer Op Tafel Zomerse Wraps

Reza maakt speciaal vandaag voor De Zomer Op Tafel, zomerse wraps! Deze wraps zijn heerlijk als lunch en met wat extra toppings zijn ze ook ideaal om 's avonds te eten. Het recept is niet ingewikkeld en super snel gemaakt. Wil jij verantwoord en lekker eten? En houd je daarnaast ook nog van een snelle bereiding? Dan moet je zeker deze wraps proberen! Voeg naast de wraps nog wat proteïne chips toe in de smaak barbecue of sour cream & onion voor een crispy bite! Enjoy!

Bekijk recept

Neem contact op met: Ilse

Neem contact op met Ilse x