PANETTONE

De klassieke Italiaanse cake krijgt een Herbalife Nutrition twist in deze versie van de panettone. Door F1 Zomerse Bosvruchten te combineren met PDM en Beta Heart wordt het een lichte en smakelijke traktatie waar je keer op keer naar zult verlangen.

Dit heb je nodig PANETTONE (1 persoon)

  • 250 g volkorenmeel
  • 100 g witte bloem
  • 1 theelepel zout
  • Fijngeraspte schil van 1 citroen
  • 2 porties (56 g) PDM
  • 1 portie (26 g) F1 Zomerse Bosvruchten
  • 1 portie (7 g) Beta Heart
  • 2 zakjes van 7 g Instant gist (bekijk de opmerking
  • hieronder als je normale verse of gedroogde gist gebruikt)
  • 250 ml warm water – zie Tip
  • 100 ml ongezoete plantaardige melkdrank
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 50 g gedroogde veenbessen, fijngesneden
  • 50 g rozijnen of sultana’s
  • 50 g in stukjes gesneden gekonfijte citrusschil
  • (bijv van een sinaasappel)
  • Voor de topping:
  • 1 eetlepel Demerara-suiker of rietsuiker
  • 1 eetlepel amandelschaafsel

Voedingswaarden (Proteïnen 10 g)

  • Kcal 218
  • Vezels 5 g
  • Vetten 2 g
  • Koolhydraten 41 g
  • Suiker 15 g
Pannetone

Recept

Doe het volkorenmeel en de witte bloem in de kom van een elektrische mixer. Voeg het zout, de citroenschil, PDM, F1 Zomerse Bosvruchten en Beta Heart toe. Voeg vervolgens de gist toe en roer alles door om het goed te mengen. Meng het warme water met de warme melk en de agavesiroop en voeg toe aan de droge ingrediënten. Meng alles goed door elkaar tot een geheel en kneed met de deeghaak gedurende ongeveer 6-8 minuten totdat het deeg loslaat van de wanden van de kom. Je kunt dit ook met de hand doen. Kneed het deeg dan op je werkoppervlak (niet nodig om extra bloem te gebruiken, uiteindelijk zal alles een geheel vormen) gedurende ongeveer 8-10 minuten. Steek een bebloemde vinger in het deeg om te kijken of het voldoende gekneed is. Het moet licht verend aanvoelen. Laat het deeg in de mengkom zitten, dek het af met een groot bord of met vershoudfolie en zet het vervolgens op een warme plek in de keuken (niet warmer dan 45 °C) en laat het deeg in omvang verdubbelen. Dit kan tot 2 of zelfs 2,5 uur duren.

Gerelateerd

Alle artikelen
Dit is een must-try voor Coffee-lovers! Coffee-Tiramsu! ☕️

Dit is een must-try voor Coffee-lovers! Coffee-Tiramsu! ☕️

Ben jij fan van koffie en tiramisu? Dan moet je deze combinatie proberen! Maak ze een dag van te voren en geniet de volgende dag van deze heerlijke, verantwoorde Tiramisu! Dit dessert zit ook nog eens vol proteïne!

Bekijk recept

Citroentaartjes voor Valentijnsdag

Citroentaartjes voor Valentijnsdag

Heb je je Valentijnsdagmenu al gepland? Hier is een heerlijk recept voor citroentaartjes om je geliefde verliefd op te maken.

Bekijk recept

Traditionele amandelkoekjes - Cantuccini

Traditionele amandelkoekjes - Cantuccini

Breng Italië naar je keuken met dit traditionele Cantucci recept! Deze kleine zoete amandelkoekjes zijn ideaal voor bij onze Herbalife – Instant Theedrank. Zo zorg je voor nog meer gezonde verwennerij!

Bekijk recept

Vind een Distributeur

Vind een Distributeur x