Sandwich day!
Op 3 november is het Sandwich day! Tijd om die dag een overheerlijke sandwich te eten! Hoe leuk is het om de basis zelf te maken? Wij delen een recept met je zodat je zelf Proteïnebrood zonder bloem kunt bereiden! De topics zijn naar keuze!
Dit heb je nodig Sandwich day! (12 personen)
- 300 gram Quinoa
- 6 gram Chiazaad
- 60 ml Olijfolie
- 250 ml Water
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 4 porties (24gram) F3 PPP
- Sap van 1/2 citroen
Voedingswaarden (12 porties)
- 148 Kcal
- 6 gram Proteinen
- 4 gram Vezels
- 8 gram Vet
- 14 gram Koolhydraten
- 2 gram suiker
Recept
Een zelfgemaakt brood is altijd een traktatie. Deze versie bevat F3 PPP om de hoeveelheid proteïnen een boost te geven, terwijl de quinoa en het chiazaad extra vezels geven. Neem de tijd om je dit recept eigen te maken en het zal er één zijn waar je de komende jaren van zult genieten. Laat de quinoa in ruim water gedurende een nacht weken. Laat het chiazaad in 125 ml water gedurende een nacht weken. Verwarm de oven voor op 160°C (heteluchtoven 145°C). Bekleed een groot broodblik met bakpapier. Laat de quinoa uitlekken en knijp er zoveel water uit als mogelijk. Doe de quinoa met het chiazaad (en het vocht ervan), 125 ml water, de olijfolie, bakpoeder, F3 PPP, zout en citroensap in een blender en meng gedurende 3 minuten. Lepel het mengsel in het broodblik, maak de bovenkant glad en bak 1½ uur in de oven. Laat in het blik 30 minuten afkoelen voordat je het brood er uithaalt. Smaakt heerlijk vers of geroosterd met een topping naar keuze.
Gerelateerd
Alle artikelenAvo toast
Weet je niet wat je moet lunchen? Probeer deze avo toast! Snel, gemakkelijk en verantwoord!
Linzensoep
Deze hartige soep is een goede bron van vezels en proteïnen met een rijke, diepe smaak. Geniet ervan met een paar sneetjes geroosterd roggebrood.
De Zomer Op Tafel Zomerse Salade Dressing
Een makkelijke zomerse saladedressing voor een fris accent op uw groenten. Dit recept bevat voedingssupplementen, let op de dagelijkse dosis.